Om oss

Varför den här bloggen?

Vi brinner för personlig utveckling och hälsa på alla plan och vill inspirera till ett holistiskt synsätt där alla delar i livet samverkar och är viktiga för att vi ska må bättre och kunna bidra till en bättre värld!

Förutom att vara en plats där vi kan skriva om det vi tycker är intressant och viktigt, är den här bloggen vår plats för att samla länkar och referenser till allt vi redan gärna tipsar andra om på olika forum och andra sammanhang så fort vi får tillfälle:-).  

Vi vill dela med oss av information och inspiration

Det finns så otroligt mycket information där ute och många känner sig förvirrade över vad de ska äta, vilka tillskott är bra, hur man lever hållbart och över huvud taget ska få ihop vardagen och alla relationer i dagens samhälle. Vi påstår inte att vi har alla svar, men känner att vi har hittat många pålitliga och bra källor till information som kan inspirera och bidra till ett lyckligare liv, i samklang med våra medmänniskor och jord. 

Man lär sig med tiden…

Vi har alltid strävat efter att förbättra både oss själva och saker runt omkring oss (typiskt Enneagram typ 3:-)). Ibland har sökandet fått mindre bra resultat, som då vi under 90-talet helt gick på rådande fettskräck och skrek högt när mamma stekte pannkakor i för mycket smör. Istället levde vi på Kellogg’s Special-K med lättmjölk och banan, bakad potatis och keso eller pasta med tomatsås. Näringsfattigt värre, och skapade ett konstant sug efter kladdkaka, cola light och smågodis…   

På den tiden var det nog mer utseende och vikt som var motivationen, men med ålder och, vad vi vill tro, även en hel del kunskap och klokhet, har fokus skiftat mot hälsa och vad som faktiskt gör oss lyckliga i livet. Många vet vad som gör att de mår bra men har svårt att hålla sig till de vanorna. Att förstå sig själv är en viktig pusselbit.

Förutom kost och träning har vi alltid varit intresserade av personlig utveckling, psykologi och den mänskliga naturen. Varför gör vi som vi gör och hur kan vi göra saker bättre? Och vad är meningen med allt? Även om man aldrig kommer veta hela sanningen (det vore arrogant att tro att någon kan sitta på en absolut sanning, även forskare!) har vi kommer en lång väg sedan de fettskrämda tiderna. 

Det är lätt att hamna fel i djungeln av teorier; ibland har det blivit fel – och kommer fortsätta bli det! Men är det något vi tycker är viktigt är det att fortsätta vara nyfiken och öppen för nya rön, att tänka fritt, testa och själv känna efter vad som känns bra och naturligt och faktiskt funkar på lång sikt!  

Under de drygt 25 år som gått har vi tillsammans läst och lyssnat tusentals timmar på olika ämnen som kost och näring, hormoner, sömn och stress, personlig utveckling, organisationsutveckling, andlighet, träning och inte minst miljö och hållbarhet, i alla delar av livet. Det gör att vi faktiskt tror att vi nu har något att bidra med, och målet med den här bloggen är att kunna sprida det vi lärt oss på ett lättöverskådligt, och förhoppningsvis inspirerande sätt, för att på så sätt hjälpa andra.  

Lite lyckligare – för dig själv och andra

När vi funderade på vad den här bloggen skulle kunna heta kom vi fram till att mycket av vårt sökande ju faktiskt handlar om att bli lite lyckligare. Det kan låta egoistiskt att fokusera på att bli ”lite lyckligare” med allt elände som finns i världen. Men vi är övertygade om att man måste starta med sig själv för att kunna hjälpa andra och tillsammans bidra till en lyckligare och bättre värld.  

Mycket av det som gör oss lite lyckligare är också bra både för våra medmänniskor och världen i stort. Vinn vinn! 

Allt hänger ihop och små förändringar kan göra stor skillnad. 

Välkomna! 

Jenny till vänster och Marie till höger, firandes vår 45:e födelsedag!